Producator: Eikon
Sectiune: Carti
Categorie: Stiinte Umaniste
Subcategorie: Litere Filologie
Cod produs: 189824
Id oferta: -
Disponibilitate: Indisponibil
Timp de livrare: Indisponibil
Edgar Papu si protocronismul in spatiul revistei Luceafarul - Vlad-Ion Pappu, editura Eikon:Vlad-Ion Pappu (n. 1956) este doctorand la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, pregatind teza cu caracter monografic asupra parintelui sau, Edgar Papu, intitulata „Conditia intelectualului in epoca stalinista – «contenciosul» Edgar Papu. Studiu de caz”.
Licentiat al Facultatii de Limbi si Literaturi straine, sectia germana-italiana, Universitatea Bucuresti, a activat ca ziarist cu profil cultural, colaborand la publicatiile „Viata romaneasca”, „Romania literara”, „Luceafarul”, „Contemporanul”, „Familia”, „Flacara”, „Adevarul literar si artistic”, „Romania libera”, „Literatorul” etc. Traducator (transpunerea lucrarii „Studii romanesti”, autor Robert Rössler, inedit, 1987), editor (ingrijeste editiile „Eminescu intr-o noua viziune”, autor: Edgar Papu, prefata: Zoe Dumitrescu-Busulenga, Princeps edit Iasi, 2005 si reconstituie manuscrisul studiului „Estetica lui Dante”, autor: Edgar Papu, cu elaborarea bio-bibliografiei autorului, Princeps edit, Iasi, 2005), prefatator (semneaza introducerea si tabelul cronologic la volumul „intre cer si pamant” (roman), autor: Otto Ludwig, traducere: Mihaela Palanceanu, col. BPT, (Editura Minerva Bucuresti 1983) si memorialist (infiinteaza Fundatia culturala „Edgar Papu” (2011) si se consacra recuperarii operei lui Edgar Papu si reabilitarii sale, autor al documentarului „Edgar Papu – la ceasul dreptatii” in „Romania literara” nr. 14/2012.
Caracteristici: An aparitie - 2015; Colectie - Universitas; Format - 200x140; Nr. pagini - 271; Editie - Necartonata;
ISBN: 9786067113297
Editura: Eikon
Autor: Vlad-Ion Pappu
0.00
0 review-uri
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.