Producator: Institutul European
Sectiune: Carti
Categorie: Stiinte Umaniste
Subcategorie: Filosofie Romaneasca
Cod produs: 193274
Id oferta: 192882
Disponibilitate: In Stoc
Timp de livrare: Maxim 3 zile
Vandut de: Libris SRL
Pret: 37 Lei
Brentano - Comte - Mill: ideea filosofiei ca stiinta - Ion Tanasescu, editura Institutul European: Franz Brentano este cunoscut publicului romanesc indeosebi ca ganditorul a carui disertatie i-a inspirit problema fiintei tanarului Heidegger, ca profesor al lui Husserl si ca autor care a reintrodus problema intentionalitatii in gandirea contemporana si a adus contributii substantiale in filosofia mintii. Prezentul volum propune o perspectiva originala asupra gandirii lui si constituie o noutate atat in raport cu literatura de specialitate de la noi, cat si cu cercetarea internationala a problemei intrucat il analizeaza pe Brentano ca reprezentant al pozitivismului timpuriu promovat de Auguste Comte si John St. Mill. Introducerea si textele traduse in volum clarifica aceasta legatura genetica dintre filosofia si psihologia timpurie ale lui Brentano, Cursul lui Comte si scrierea lui Mill despre Comte din 1865 si deschid astfel o noua directie de cercetare asupra unuia dintre cele mai importante filoane ideatice din filosofia secolului XIX.
Din Cuprins:
• Auguste Comte - Curs de filosofie pozitiva, Volumul I, Preliminarii generale si filosofia matematicii
• John Stuart Mill - Auguste Comte si pozitivismul, Partea I, Cursul de filosofie pozitiva
• Franz Brentano - Auguste Comte si filosofia pozitiva
• Franz Brentano - Despre motivele descurajarii in filosofie
• Franz Brentano - Cele patru faze ale filosofiei si starea ei actuala
Caracteristici: An aparitie - 2018; Colectie - Academica; Format - 240 x 170 mm; Nr. pagini - 228;
ISBN: 9786062402181
Editura: Institutul European
Autor: Ion Tanasescu
0.00
0 review-uri
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.