Producator: Mast
Sectiune: Carti
Categorie: Hobby & Practic
Subcategorie: Plante & Gradinarit
Cod produs: 47272
Id oferta: 46827
Disponibilitate: In Stoc
Timp de livrare: Maxim 3 zile
Vandut de: Libris SRL
Pret initial: 11.56 Lei
Pret: 9.83 Lei
Cultura lucernei si a trifoiului, editura Mast: Cartea prezinta metode de cultura, recoltare si pastrare a lucernei si trifoiului, dar si sugestii pentru ratiile alimentare la vaci, oi, capre si cai ale acestor plante.
Desi in urma cu aproximativ 9000 de ani lucerna crestea doar in perimetrul Caucaz- Iran- Turcia- Marea Neagra si doar pe platourile inalte de aici, specia s-a r'aspandit cu timpul in aproape toata lumea, de la regiunile ecuatoriale pana in apropierea Cercului polar. Desigur zonele mai calde din U.S.A., Europa, Asia, Australia, America de sud si Africa sunt mai prielnice culturii. in total, pe intreg globul, cultura lucernei acopera cam 32 milioane de hectare de teren. in Romania, in anul 1990 se cultivau 442.000 ha si probabil mult mai putin astazi.
Lucerna apartine familiei leguminoaselor si este caracterizata de capacitatea de a fixa azotul atmosferic in urma unei simbioze existente intre planta si o bacterie care se dezvolta in sistemul radicular al plantei.
Vom intelege, asadar, de ce lucerna este inclusa in randul „plantelor cu viitor asigurat": daca astazi, in buna parte, azotul atmosferic este adus intr-o forma utilizabila in multe domenii dar mai ales in agricultura, cu consumuri uriase de energie termica (metan), se pune intrebarea legata de inlocuirea acestui procedeu in momentul secatuirii resurselor energetice fosile. Lucerna este un raspuns potential la aceasta intrebare.
Caracteristici: An aparitie - 2013; Colectie - Plante cu viitor asigurat; Format - 200 x 130 mm; Nr. pagini - 160; Editie - Necartonata;
Editura: Mast
Important: promotie valabila in limita stocului disponibil!
0.00
0 review-uri
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.